Peste 40 de copii pierduţi, zeci de apeluri la Ambulanţă, zeci de străzi blocate, 288 de poliţişti, peste două milioane de beculeţe şi 70.000 de oameni care s-au călcat în picioare pentru a vedea bradul de 300 de tone al lui Videanu instalat în Piaţa Unirii. Acestea sunt cifrele unei seri de coşmar în care organizarea a lăsat de dorit.

Au vrut să organizeze ceva grandios, dar nu le-a ieşit. Spectacolul de lumini şi focuri de artificii de la Piaţa Unirii a avut cea mai proastă organizare dintre toate evenimentele Municipalităţii, deoarece a creat cea mai mare aglomeraţie din Bucureşti.

Organizatorii au fost luaţi prin surprindere de numărul mare de români care au venit să asiste la aprinderea bradului de Crăciun. Peste 70.000 de oamenii s-au îmbulzit aproape două ore în piaţă ca să vadă cel mai mare brad din Europa.

45 de copii s-au rătăcit în mulţime

În învălmăşeala creată, traficul auto în zona Unirii a fost paralizat începând cu ora 18, gurile de metrou blocate, zeci de oameni au fost călcaţi în picioare la propriu, în timp ce 45 de copii s-au pierdut de părinţii lor. Toţi au fost găsiţi cu ajutorul Poliţiei Capitalei care i-a supravegheat până la venirea părinţilor lor.

Cei nici 300 de poliţişti ai Secţiilor 10, 11, 12, 13, 14, 17 şi 23 din Capitală au fost copleşiţi de masa de oa-meni şi nu au putut face mare lucru pentru a crea culoare de acces. Traficul auto în centrul oraşului a fost imposibil, ceea ce a făcut ca bucureştenii să plece acasă pe jos. În haosul de pe străzi, câţiva români “de bine” s-au găsit să dea apeluri false la serviciile de urgenţă, în timp ce câţiva bucureşteni s-au luat la bătaie.

Sursa: Click