Scurtmetrajul romanesc "Valuri", de Adrian Sitaru, se numara printre cele 42 de filme din sectinea dedicata peliculelor internationale in programul de anul acesta al festivalului Sundance, cel mai mare festival de film independent din SUA, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Pelicula lui Sitaru ii are in distributie pe Sergiu Costache, Adrian Titieni si Karen Wallet, iar actiunea se petrece pe o plaja. Este singurul filmul romanesc din programul festivalului care a recompensat, in 2007, filmul lui Radu Jude "Lampa cu caciula" cu trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj din competitia internationala.

Peliculele vor rula in perioada 17-27 ianuarie, la Park City, Salt Lake City, Ogden si Sundance, Utah. Sundance a anuntat un numar record de filme in competitia internationala, 42 fata de 28, in 2007. In total vor rula 83 de scurtmetraje din 17 tari, alese dintre 5.107 filme inscrise de cineasti din SUA si din restul lumi. Inscrierile au crescut cu 15% fata de anul trecut.

Sundance, realizat cu sprijinul Institutul de Film Sundance, al actorului Robert Redford, este cel mai important festival de film independent din Statele Unite, dedicat regizorilor care sfideaza conventiile utilizate de marile studiouri de film. Festivalul este considerat un loc de lansare pentru noile talente.

Sursa:NewsIn