Surpriza de proportii pentru constantenii care circulau pe linia 102, incepand de azi RATC Constanta a mai sters de pe lista o linie de tramvaie, si anume linia 102.

Pentru mine, ultima calatorie cu 102 a fost lunea trecuta, trebuie sa recunosc ca e o adevarata aventura sa calatoresti cu tramvaiele in Constanta, mai ales daca sunt cele vechi de aproape 20 de ani.

Si pentru ca autoritatile locale au simitit ca e nevoie de investitii si modernizari au considerat ca e mai ieftin sa achizitioneze autobuze noi decat tramvaie. Si uite asa, o noua linie de MAZ-uri din Belarus va strabate de la un capat la altul municipiul Constanta.

Directorul RATC, Dumitru Coiciu spune ca de luna viitoare vor incepe lucrarile de scoatere a sinelor de tramvai. Noile autobuze sunt ceva mai lungi decat cele obisnuite si vor asigura un transport mai rapid si mai putin zgomotos.

Cu toate astea, se pare ca pana la anul in Constanta nu va mai exista nici o linie de tramvai, orasul de la malul marii fiind printre singurele care fac exact opusul directivelor europene. In loc sa infiinteze linii de transport mai putin poluante pentru aer, desfiinteaza pe rand cate o linie de tramvai.

PS: Sper ca ia placut cafeaua primarului Mazare care statea cu fratioru si "amicii" la cafea la intrarea in City Park Mall. O aparitie oarecum senzationala as spune. Sper sa nu fi fost o strategie de marketing si ii calca pe urmele lui Baselu.