Am fost de foarte multe ori in ultima vreme in Bucuresti. Stiti cum e cand de indragostesti si totul ti se pare frumos dar dupa aceea incepi sa te trezesti si sa vezi si celelalte defecte ? Ei bine asa e si cu Bucurestiul, cel putin din punctul meu de vedere. Pana anul trecut nu stiam cu adevarat capitala, insa incetul cu incetul am inceput sa o cunosc. Ce parere am, e un oras enorm care e interesant de vizitat doar in unele locuri.

Daca incepi sa strabati cat mai multe strazi incepi sa iti dai seama ca esti intr-un oras construit de Ceausescu care e plin de blocuri de beton, aglomeratie mare, si pe ici colo contraste intre modern si vechi.

Primul lucru care m-a dezamagit a fost centrul vechi. De fapt m-am trezit la un moment dat langa sediul BNR si Bibliotecii Nationale, si imaginea (daca nu tinem cont de masini) m-a teleportat cu gandul in anii 60-70. Desigur erau cladiri care se reonvau, dar majoritatea erau in paragina. Am trecut de la centrul vechi, la o zona cu zeci de stradute pline de case (si ele tot vechi). Cea mai urata senzatie pe care am avut-o a fost intrarea in Bucuresti de pe A2. Primul lucru care il observi sunt niste blocuri de pe vremea lui Ceausescu ciuruite si jupuite care iti lasa un gust amar. Incetul cu incetul am ajuns la concluzia ca Bucurestiul nu are nimic spectaculos, e doar un fel de Cluj, Constanta, Iasi multiplicat de sase ori.

Lucrurile nu se opresc aici, pentru ca adevaratul motiv pentru care scriu aceste randuri e legat de ce am vazut sambata. Centura Bucurestiului care te duce spre Otopeni m-a ingrozit. Eram in masina conducand spre aeroport o delegatie belgiana, care nu era la prima vizita, ce vizitasera judetul Constanta. Ajunsi pe Centura si trecand de Fabrica Titan, am ajuns intr-o zona in care nu imi venea sa cred ca sunt in Bucuresti, sau cel putin langa. Lasand la o parte peisajul dezolant, drumul a fost sub orice critica. Un asfalt cu santuri adanci de jumatate de metru, gropi inimaginabile si chiar portiuni de drum cu piatra. Ce am reusit sa vad erau niste utilaje care lucrau la o noua Centura a Bucurestiului, una care pare sa fie mai circulabila. Ce am putut sa le zic celor din Blegia: "Sunt pentru prima oara pe acest drum si nu imi vine sa cred ca sunt langa Bucuresti. Este cealalta fata a capitalei."