Cei ce se uita pe la filme si seriale americane probabil stiau de ani buni de existenta unei margi de burgeri foarte celebre care intarzia sa isi faca aparitia pe piata romaneasca. Dupa Mc'Donalds, KFC si Pizza Hut, un nou brand de fast food-uri isi face aparitia pe piata, Burger King.

Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.300 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

Primul restaurant Burger King a fost deschis in Romania in urma cu doar cateva luni, in Bucuresti, odata cu inaugurarea Baneasa Shopping City.

In curand lantul de magazine va deschide un nou restaurant (punct de servire) in Constanta, in centrul comerical Tom, lucrarile pentru amenajarea spatiului fiind deja in desfasurare, costurile pentru deshiderea unui astfel de restaurant ajungand la 250.000 Euro. Pana la finele lui 2009 Burger King planuieste sa deschida 9 astfel de restaurante in capitala si in marile orase din tara.