Inceputul de saptamana vine cu stiri proaste, pentru buzunarul nostru. Incepem cu o crestere spectaculoasa a monedei euro care in doar o saptamana a ajuns de la 3.5 lei la 4 lei, lucru care nu poate decat sa nemultumeasca cei ce au credite si facturi in moneda Euro. 

Scandalul cresterilor salariilor continua. Dupa ce parlamentarii si-au aprobat mariri de pensii si marirea salariilor profesorilor cu 50%-74%, functionarii publici au sarit la gatul guvernului. Asa s-a intamplat si cu medicii, care si ei vor cresteri de salarii daca profesorilor li se vor mari salariile. Amenintati cu greva generala de functionari, ministrii, chiar si cel al educatiei o dau intoarsa.

Calin Popescu Tariceanu anunta ca a sesizat Curtea Constituionala privind anularea hotararii prin care s-au marit salariile profesorilor cu 50% motivand ca nu exista resurse pentru sustinerea unei astfel de masuri. Tot el ne vinde azi gogosi de genul, daca marim salariile vom cumpara o paine cu 1000 de lei noi. Pe de alta parte, PSD si PDL, acuzate de Tariceanu de populism, il fac ipocrit pe acesta, amintindu-i ca si PNL a sustinut cresterea salariilor profesorilor. Tot cele doua partide ii amintesc lui Tariceanu ca atunci cand pensiile au crescut cu 20%, inflatia a crescut cu doar 0,30%, iar salariile profesorilor dacă ar fi majorate cu 50%, ar modifica inflaţia cu doar 0,17%", a afirmat Cristian Diaconescu.

Si intre timp, atunci cand creste Euro, imediat apar si cresterile de pret. Aflam astfel, ca România se va confrunta cu un val generalizat de scumpiri. De ce ? Un leu mai slab înseamnă mâncare mai scumpă, deoarece importam mult. Pâinea, laptele sau zahărul vor cunoaşte majorări de preţuri de până la 30%. Se vor mai scumpi de asemenea si benzina si motorina, de la anul, ca doar suntem in Romania, tara unde totul se scumpeste dar nimic nu se ieftineste.

Si mai zicem ca avem crestere economica remarcabila, cum se tot lauda domnul ministru, eu unul nu o vad.