Am mai scris in urma cu ceva timp despre unele programe care pot fi de ajutor in momentul in care navigati pe internet.

In ziua de azi, calculatoarele conectate la internet sunt extrem de vulnerabile daca nu aveti instalat un antivirus. Este o greseala grava sa considerati ca nu aveti nevoie de un antivirus pentru ca nu descarcati fisiere de pe internet care pot fi virusate. De foarte multe ori in calculatoarele voastre pot ajunge tot felul de virusi spyware, adware s.a.m.d fara sa va dati seama.

Daca mai adaugam si fisierele temporare din folderele Temp si Temporary Internet Files ne dam seama ca de la o vreme calculatorul nostru merge cam greu. Mai adaugam si erorile cauzate de registrii (registry items) si ne pregatim de o formatare.

Iata o solutie utila in cazul in care vreti sa imbunatatiti performantele calculatorului vostru sau cel putin sa il faceti sa mearga cum trebuie.

Superantispyware
Este un program in doua versiuni: Free si Pro. Versiunea gratuita trebuie actualizata manual de fiecare data cand vreti sa fiti la zi cu baza de date de posibili virusi sau cu o versiune noua a programului.
Puteti sa dati o scanare rapida sau completa a calcualtorului si veti fi uneori surprinsi decate fisiere virusate aveti. Programul detecteaza si toate fisierele Cookies din calculatorul vostru.

Pentru descarcarea gratuita a programului: click aici

CCleaner
Este un program care te ajuta sa identifici si sa indepartezi toate erorile de registri din calculator acumulate pe parcursul timpului de la instalarea Windows-ului si pana in prezent.
De asemenea cu ajutorul programului poti sa stergi in totalitate continului folderului Windows Temp si Temporary Internet Files. Poti sterge istoricul fisierelor recente etc.
Vei constata ca poti afla ca acest program iti poate elibera chiar si 3GB memorie ocupata de fisiere temporare.

Folositi un antivirus !
Daca nu iti permiti unul cu licenta si nici nu ai de unde sa iei altul in loc, descarca versiunea AVAST For Home Edition, care este gratuita si iti ofera si licenta.

Link-ul de descarcare al versiunii in romana il ai aici, iar pentru inregistrarea programului, il ai aici