Campania electorala din acest an aduce noi reglementari in domeniul audiovizualului. Consiliul National al Audiovizualului este cu ochii pe televiziuni si a inceput sa taxeze posturile pentru nereprectarea reglementarilor in vigoare.

Astfel OTV, Realitatea TV, MIX 2 Brasov s.a posturi locale au fost sanctionate cu somatii publice pentru nerespectarea ecizia C.N.A. nr. 792 din 30 septembrie 2008 privind regimul campania electorala si aparitia candidatilor in emisiuni ne-electorale.

Antena 3 a fost sanctionata de CNA cu amenda in cuantum de 2500 lei pentru emisiunea „Sinteza zilei”, difuzată pe data de 11.11.2008. Membrii Consiliului au constatat că au fost încălcate prevederile art. 3, alin. (1) din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 referitoare la obligaţia radiodifuzorilor de a asigura „pluralismul politic şi social [...], cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului”, coroborat cu prevederile art. 30, alin. (6) din Constituţie, precum şi cele ale art. 71, alin. (1), litera (a) şi art. 42, alin. (1, 4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual privind dreptul la propria imagine şi, respectiv, asigurarea respectării principiilor de imparţialitate, echilibru, favorizarea liberei formări a opiniilor prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie.