Starul Michael Jackson si-a vandut ferma "Neverland", locul de pelerinaj pentru sute de mii de fani, companiei Sycamore Vallery Ranch. Chiar daca artistul se lupta cu datoriile, la inceputul anului a declarat ca va face orice ca sa-si salveze proprietatea. Acum, insa, inevitabilul s-a produs, si Michael Jackson si-a luat adio de la "Neverland".

Jackson nu mai locuieşte la ferma "Neverland" din iunie 2005, când a decis să se mute în Bahrein. În 2006, autorităţile au decis ca proprietatea să fie scoasă la vânzare, după ce s-a aflat că Jackson nu îşi mai plătise angajaţii şi nici datoria faţă de compania de asigurări Fidelity National Financial. Jackson făcuse, în martie 2006, un împrumut de 23 de milioane de dolari pentru care a garantat cu ferma sa. În octombrie, starul era deja în întârziere cu plata sumei de 212.000 de dolari.

Cel care l-a acuzat pe Jackson de pedofilie a declarat că abuzurile sexuale au avut loc chiar la "Neverland" - intitulată astfel după numele insulei de vis a lui Peter Pan, copilul care refuză să crească. Ferma de 1.000 de hectare include, printre altele, un parc de distracţii, un tren în miniatură şi o grădină zoologică.

Jackson, în vârstă de 50 de ani, se confruntă în prezent cu mai multe procese civile care i-au fost intentate pentru că nu-şi plăteşte datoriile la timp, de către mai mulţi foşti avocaţi, asociaţi şi chiar de către un farmacist.