Cu siguranta subiectul sfarsitului de saptamana au fost alegerile parlamentare. Personal am fost direct implicat, fiind din nou presedinte al unei sectii de votare. Pot sa spun ca in sfarsit s-a asternut linistea peste tara, luptele pentru putere fiind preluate de capitala.

Sistemul de vot unimoninal e putin intortocheat si neinteles, asa se face ca exista cazuri unde chiar daca un candidat a castigat cu o diferenta de 16 procente, ghinionul face ca in urma redistribuirii sa castige cel de pe locul 2.

Foamea partidelor pentru putere a facut ca acestea, in cautarea disperata dupa persoane publice cunoscute, sa apeleze la vedete. Este si cazul PNL-ului care l-a cooptat pe Florin Calinescu pentru a obtine un loc in senat. Din pacate pentru el, alegatorii din Arges au spus in masa votam PSD, acesta ramamand pe dinafara.

Om de televiziune, actor si personaj public Calinescu si-a varsat frustrarea pe PSD, pe care ii acuza ca sunt la puetere in Arges si controleaza tot "Consiliul Judeţean, Primăria Piteşti, sistemele de irigaţii, sistemele de canalizare, presa. Ei controlează totul prin veri, fraţi, nepoţi, mătuşi, surori”.

O analiza amuzanta a celor de la Evenimentul Zilei spune ca desi PSD e in frunte in ceea ce priveste numarul de voturi, PDL-ul este cel care castiga mandatele. Astfel desi intre PSD si PDL e o diferenta de 1 procent, acest lucru nu-i împiedică însă pe democrat-liberali să se declare câştigători ai parlamentarelor. Potrivit unei analize prezentate de Adriean Videanu, deşi PDL are mai puţine procente la Camera Deputaţilor, obţine un număr egal de mandate cu PSD: 114. La Senat, democrat-liberalii se află pe primul loc, la o diferenţă de două mandate faţă de social-democraţi.

Ce urmeaza ? Lupta dintre PSD si PDL pentru domnisoara PNL. Si uite asa se face ca desi nu spera, PNL-ul lui Tariceanu va ajunge oricum din nou la guvernare.

Asadar conluzia alegerilor de anul asta e ca s-a vrut o schimbare dar sa nu modificam nimic.