Realitatea TV este prima televiziune de ştiri din România care are în dotare un elicopter performant. Aparatul de zbor are la bord echipamente ultramoderne care permit transmiuni în direct din orice punct al ţării.

Elicopterul Realitatea TV a sosit luni din Germania şi colegii noştri de la tehnic au avut foarte multă treabă, pentru că au făcut ultimele probe la camerele video de la bord.

Aparatul de zbor este cel mai bine dotat elicopoter de acest gen din Europa, cu echipamente video şi audio de bord în valoare de 1,4 milioane de euro. E vorba de două camere profesionale, una în interior, alta în afara apartului. Elicopterul are 3 plus 1 locuri şi poate atinge viteza de 240 de km la oră. Astfel, Realitatea Tv se află, ca performanţă şi respect pentru telespectatori, în rândul marilor televiziuni din lume precum CNN şi Sky News.

Camera de exterior este cea mai performantă din lume, are rezoluţie HD şi poate transmite în direct în condiţii impecabile de la 300 de metri înălţime. Ea poate focaliza la 6 kilometri distanţă.