Preselectia nationala pentru concursul Eurovision 2009 se apropie cu pasi repezi de final. Cu o combinatie oarecum interesanta de prezentatori, Escu, Razvan Popescu si Orlando de la Radio 21, TVR a incercat anul asta sa ne resusciteze atentia cum o face de fiecare data.

Trebuie sa recunosc ca la cat de scandalos este acest subiect, in acest an nu m-am obosit decat sa urmaresc ultimele 15 minute din semifinala de aseara. Am apucat sa vad concurentii dar si o scurta reluare cu ce s-a intamplat marti seara(am avut impresia ca ma uit la editia de anul trecut).

Mai intai de toate, am observat ca TVR-ul a ales o tema oarecum nefericita, aceea de a asocia evenimentul cu fotbalul. Mai precis publicul sustinea concurentii in stilul nationalei, ca si cum cel ce va castiga se va duce la Euro... La cat de multe succese are nationala de fotbal a Romaniei nu prea m-as astepta la mari rezultate.

Ajungem insa si la concurenti, la fel de neatractivi ca si pana acum. De vreo cativa ani incoace nimic pare sa ne atraga atentia , caci cei care se inscriu nu sunt nici pe departe cei din elita muzicii... ci cei care cu adevarat cersesc voturi de popularitate si spera intr-o minune de la juriu. Daca va uitati la cate voturi au fost aseara, constatam ca nu sunt singurul care nu a fost deloc impresionat.

Anyway, desi par interesante piesele nu au pe bune nici o sansa la nivel european. Dar cine are, tinand cont ca nu ne prea inghit europenii atunci cand e vorba de concursuri.

Dupa cele doua seminfinale, in finala de sambata ne vor incanta sau nu(trebuie doar sa nu te uiti) auzul Costi Ionita, Red Blonde, Elena Gheorghe, Catalin Josan, Alin Nica, IMBA, Popas Band, Blaxy Girls, Zero, Tabasco, Tina si Dalma.

Ce o iesi sambata seara, tare sunt curios. Castigatorul oricum va avea ingrata sarcina de a ne scoate din rusinea rezultatului dezamagitor de anul trecut.