Daca in urma cu vreo 10 ani si ceva ne puteam pune la povestit despre cum Romtelecomul aproba cereri pentru instalarea unui post de telefon dupa 8 ani de zile, in zilele noastre situatia e complet schimbata. Competitia si liberalizarea pietei face ca in momentul de fata sa avem de ales din oferte care mai de care mai tentante si la preturi care pe englezi iar face sa crape de ciuda.

Mergeam zilele trecute prin oras si am ajuns in zona Tomis 3, la florarese. Cine nu stia prin respectiva zona isi fac traiul vreo 4-5 aurolaci de cativa ani buni. Se pare ca serviciile de asistenta sociala si politia comunitara din cadrul Primariei Constanta nu prea au treaba in astfel de cazuri, dar nu discutam despre tema asta.

Dar sa purcedem, stand in statie la microbuz, in spatele meu pe scarile alea de la ENEL stateau 2 aurolaci care "acompaniau" pe sefa de "trib". Si cum noaptea frecventa microbuzelor e mai rara, am stat destul timp pentru a auzi in ureche un vorbit in continuu de cateva minute bune. Initial am crezut ca aurolacul din spatele meu e nebun si vorbeste de unul singur. Mare mi-a fost surprinderea sa observ ca la gat avea "atasat" un telefon mobil si ca la capatul celalalt al "firului" se afla cineva cu care insul vorbea intr-una de minute bune.

Stau si ma gandesc acum, ce as fi putut cati bani castiga aurolacii astia de isi permit sa stea cu teloane mobile la gat ? Sa fie oare mai profitabila "munca" lor ?

Romania este tara tuturor posibilitatilor.