De parca nu era destul de aglomerata, piata media din Romania destinata copiilor va mai primi un nou "oaspete". Kanal D anunta ca pregateste lansarea pe piata a unui post tv pentru copii.

"Dogan Media International", ce opereaza in România postul Kanal D, va lansa, cu o investitie previzionata la 820.000 de EURO, postul pentru copii Lolipop TV, dupa ce a primit licenta de la Consiliul National al Audiovizualului (C.N.A.), potrivit lui Ozgur Yasar Ozubek, director "Strategy, Investments and Business Development" al companiei. Ozgur Yasar Ozubek spune ca noua licenta de televiziune obtinuta este parte dintr-un proiect de nisa care va fi dezvoltat in viitorul apropiat, probabil in martie 2009. Potrivit dosarului depus la C.N.A. si citat de "Mediafax", investitia pentru lansarea Lolipop TV va fi minima, intrucat noul canal va beneficia de infrastructura operationala a postului Kanal D. Postul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 13 ani, carora le va oferi programe de informare (4%), programe educative, culturale, religioase (20%), filme (15%) si programe de divertisment si alte tipuri de programe (61%).

Astfel canalul se va alatura posturilor Jetix, Cartoon Network, Minimax, JimJam, Bebe TV, Davinci Learning, KidsCo, Baby TV, Boomerang, Boom Smarty si Nickelodeon care sunt deja transmise in marea lor majoritate de operatorii de cablu sau DTH.