Pentru ca scriu mai rar articole de acest gen m-am gandit sa postez un articol de pe site-ul Realitatea. Am sa il pun asa cum l-am gasit, cu simpla adaugire ca am ajuns sa aruncam cu sare in aer ca sa combatem incalzirea globala...Cam de cata sare ar fi nevoie ca sa reparam ceea ce am stricat ?

Stephen Slater, profesore de design în inginerie la Universitatea Edinburgh şi profesorul John Latham, de la National Centre for Atmospheric Research din Colorado au folosit rachete cu sare pentru a testa dacă este posibilă crearea norilor stratocumulus marini.

Aceşti nori comuni, de mică înălţime, ar putea ajuta la reflectarea razelor solare, şi, prin urmare, la combaterea încălzirii globale.

"Trebuie să ii facem să reflecte cu 10% mai mult decât acum", a declarat profesorul Salter.

Rachetele vor împrăştia apă sărată în nori. Când particulele se înalţă într-un nor, redistribuie umezeala, crescând astfel reflecţia.

Drept rezultat, norul trimite înapoi în spaţiu razele de soare.

Aproximativ 300 de rachete vor fi trimise la nivelul mării dintr-un vas aflat în apropierea coastei sud africane.

Oameni de ştiinţă din întreaga lume dezvoltă instrumente pentru a încerca să reducă încălzirea globală şi experimentează tot felul de idei aventuroase.

Ştiinţa cunoscută drept geo-inginerie este considerată periculoasă de unii oameni de ştiinţă pentru că interferează cu ecosistemele delicate din lume, deşi, în general este văzută ca salvatoare a lumii de la încălzirea globală.

Cea mai mare îngrijorare legată de experimentul profesorilor Salter şi Latham este că acesta va altera structura şi densitatea norilor şi că ar putea avea efecte semnificative locale asupra climatului şi precipitaţilor.


Sursa: Realitatea.net