Am ales sa scriu titlul cu textul de mai sus tocmai pentru a nu lungi tema topicului. Ei bine, am dat peste problema asta in ultima vreme si aveam nevoie de doua programele.

Sa incepem cu PDF FILL:
- este o unealta utila pentru cei ce vor sa transforme documente sau imagini in fisiere PDF. Pentru a transforma imaginile in PDF folosesti un mic kit numit PDF Tools care te ajuta sa editezi sau sa creezi documente PDF.
- pentru a transforma documente WORD/PPT etc in PDF programelul de fata instaleaza o imprimanta virtuala. Astfel daca vreti sa creati un document PDF, scrieti documentul in Word etc... si dati printare folosind imprimanta virtuala PDF.


Mai multe detalii si download gasesti aici

Pentru cei ce se ocupa zilnic cu scanarea documentelor si salvarea acestora in format poza, PDF etc... recomandat ar fi sa folositi kit-urile oferite pe CD-urile de instalare venite odata cu scanner-ul/multifunctionala achiztionata. Pentru cei ce nu au un astfel de program si vor sa isi scaneze si sa lucreze ulterior in Word un document, fara a sta sa il scrie cap coada, exista de ceva vreme cateva programe care iti scaneaza un document direct in format text, pentru a iti usura munca.

Unul din aceste programe este Free OCR, un program gratuit, disponibil gratuit de pe site-ul aici. Puteti utiliza FreeOCR atat pentru scanarea si transformarea directa a documentelor cat si pentru extragerea textului din imaginile deja existente in computer. De asemenea, exista si posibilitatea de a converti in Word fisierele PDF fara a mai fi nevoie sa accesati internetul ca in cazul PDFOnline.