In urma cu ceva ani de zile, cei pasionati de informatii sau care aveau nevoie de articole pentru diverse referate se puteau bucura de un produs original de la Microsoft care aducea informatii utile, toate intr-un pachet numit Encarta. O enciclopedia care a costat pana acum destul de mult, daca vroiai sa te bucuri de el, dar care mie mi-a fost destul de util la un moment dat.

Dezvoltarea internetului si al conceptului de enciclopedie interactiva cu utilizatorii a adus insa dezastrul in tabara celor de la Microsoft. Wikipedia, a reusit in cativa ani sa devina cea mai importanta sursa pentru informatii din lume.

În luna ianuarie, Wikipediei i-au revenit, în SUA, 97% din căutările în enciclopedii online, iar Encarta se situa pe locul doi cu numai 1,27%. Spre deosebire de Wikipedia, unde voluntarii fac actualizări frecvente şi rapide la articololele cele mai accesate, Encarta este uneori aproape jenant de depăşită.

Iata si motivul pentru care cei de la Microsoft au anuntat ca până la sfârşitul anului va renunţa la dezvoltarea enciclopediei Encarta, recunoscând astfel ceea ce multă lume realizase de ceva timp: nu mai puteau să ţină pasul cu Wikipedia, un proiect gratuit şi bazat pe colaborarea cu utilizatorii, care a devenit liderul enciclopediilor pe Internet.

Potrivit celor de la Microsoft, softurile Encarta vor fi retrase din magazine în luna iunie şi site-urile afilitate vor fi închise până la sfîrşitul lunii octombrie, numai site-ul japonez urmând să mai fie disponibil până la sfîrşitul lui decembrie.

Articol preluat de pe : Gandul