Pe tema emisiunilor care fabrica vedete cu siguranta am mai vorbit, in special referindu-ma la emisiunea Megastar de la Prima TV. Exista insa peste ocean o emisiune de televiziune care a scos de fiecare data vedete pe banda rulanda. Nu este nici exagerare si nici prea multa lauda, dar American Idol, show difuzat de 8 sezoane de postul american FOX, a reusit sa ofere artisti care au vandut milioane de albume, au castigat premii Grammy si chiar Oscar.


Poate ca cea mai populara vedeta ce a reusit sa se afirme intr-o artista celebra este Kelly Clarkson, si ea participanta la aceasta emisiune.

Spre deosebire de show-urile mioritice, sau preluate de alte tari de prin Europa, a ajunge sa participi la acest show e o adevarata reusita. Dovada stau si alti artisti care chiar daca nu au castigat au devenit vedete cu milioane de albume vandute. Ar mai fi de adaugat ca cei ce urca pe scena nu trebuie sa stea in fata juriului pentru a ii impresiona, ci si in fata unui public destul de numeros, finalele fiind de fiecare data tinute in sali de concerte pline de mii de spectatori.

Emisiunea a ajuns anul acesta la sezonul 8, castigatorul fiind ales in urma a numai putin de aprox. 100 de milioane de voturi din partea telespectatorilor. Daca ne uitam la populatia SUA am crede ca aproape jumatate din populatia SUA s-a uitat la show, desigur pare exagerat chiar si pentru mine.

Noua vedeta lansata de show se numeste Kris Allen, un tanar de 24 de ani, care le-a topit pe fane, in ciuda faptului ca e insurat, dar a impresionat si juriul cu calitatile sale vocale.

Rezultatul, ca si in anii precedenti, artistul a semnat deja cu o casa de discuri, se pregateste sa lanseze un nou album, dar inainte de asta se afla in turneu in Statele Unite alaturi de ceilalti 10 finalistii ai American Idol.

In loc de final: Ce s-a mai auzit de castigatorii ultimelor 2 editii ale Megastar ? R: Nimic