Anunţul vine de la preşedintele subcomisiei parlamentare de elaborare a codurilor din Justiţie, deputatul PD-L Daniel Buda, care a declarat la Realitatea FM că morala creştină românească a cântărit cel mai mult în această decizie.

"Am convenit în unanimitate, în comisia juridică, să adoptăm un articol care să prevadă că o căsătorie poate exista doar între un bărbat şi o femeie. Suntem o ţară eminamente creştină şi România nu poate accepta o căsătorie între homosexuali. Acest lucru a reieşit şi din discuţiile avute cu Biserica şi cu societatea civilă, şi sub acest aspect am făcut un lucru foarte bun".

"Faptul că aparţinem unui spaţiu european nu cred că ne obligă să stăm în poziţie de drepţi faţă de tot ceea ce spun unele ţări, cum ar fi Olanda sau alte ţări unde sunt permise aceste relaţii. Dacă am intrat în UE asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la orientarea creştină", mai spune Daniel Buda.

Deputat democrat-liberal crede că România nu ar putea fi condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru această prevedere din Codul Civil.

Sursa: Realitatea TV