Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

AMP vrea cod deontologic pentru bloggeri

Aberaţiile unor comunişti încuiaţi par să continue în ţara tuturor posibilităţilor, Romînia. Aflăm de pe site-ul Realitatea.net că atacurile...

Aberaţiile unor comunişti încuiaţi par să continue în ţara tuturor posibilităţilor, Romînia. Aflăm de pe site-ul Realitatea.net că atacurile la persoană, insultele, afirmaţiile rasiste, homofobe sau sexiste nu au ce căuta nici în mediul online, atrag atenţia reprezentanţii Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP) şi ai proiectul PHARE “Stop Prejudecăţilor despre Etnia Romă!”, care şi-au propus să creeze un cod deontologic pentru mediul virtual.

Aşa şi ? Este întrebarea mea. Se pare că aceste organizaţii, care susţin că prin acest cod se vizează evitarea atacurilor discriminatorii şi a prejudecăţilor şi stereotipurilor legate de rasă, vârstă , sex, orientare sexuală, religie, etnie, dizabilitate, aspect fizic sau statut social, confundă mediul online, mai precis bloggeri, cu mediul jurnalistic făcând din bloggeri un fel de persoane care practică o profesie şi cărora le pot impune anumite reguli.

În ziua de azi, în ţara noastră există mii de bloguri, pe diverse teme. Unii aleg să scrie despre orice, alţii se concentrează pe o anumită temă sau chiar consideră blogul ca un fel de jurnal personal în care îşi poate exprima punctul de vedere asupra unor teme. De altfel ideea blogului e aceea că e personal şi că oricine are ceva de scris o poate face şi împărtăşii ideeile cu amicii sau cititorii săi. În acest sens nu poate veni nimeni să pună reguli iar cei care se simt lezaţi de atacurile unui anumit blogger au întotdeauna opţiunea de a nu vizita blogul respectiv. De altfel are la îndemână opţiunea de a răspunde cu aceeaşi moneda.

Personal nu am fost niciodată rasist, homofob etc... dar mi se pare mie că uneori unele organizaţii cer mai multe drepturi decât oamenii obişnuiti, şi se mai miră de ce se tot ia lumea de ele..

PS: Întrebare : Şi cum au de gând să impună aceste reguli miilor de bloggeri ?

Un comentariu

  1. M-AM SATURAT DE ATATIA CRETINI IN TARA ASTA ! FIECARE VINE CU CATE O IDEE.STIRILE DE PE ACEST BLOG, SUNT SINGURELE PE CARE LE CITESC, ASA CA SA MA SCUTEASCA. O SA NE INTERZICA SI SA GANDIM.HALAL DEMOCRATIE !!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS