Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Jocurile de noroc şi concursurile interactive, cu câştiguri, interzise la TV şi la radio

Televiziunile şi radiourile nu mai pot să difuzeze jocuri de noroc sau jocuri-concurs interactive, cu câştiguri, începând din 6 iulie. Singu...

Televiziunile şi radiourile nu mai pot să difuzeze jocuri de noroc sau jocuri-concurs interactive, cu câştiguri, începând din 6 iulie. Singurele jocuri care pot fi difuzate pe posturile radio-tv vor fi cele de tip bingo, fără prezenţa fizică a jucătorilor, potrivit OUG nr.77/2009.

Potrivit art. 23, alin. 2 din OUG, „constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte: a) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet sau intranet, precum şi prin intermediul altor sisteme de comunicaţii (sisteme de telefonie fixă sau mobilă) ori asimilate acestora; b) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul reţelelor de radio ori prin intermediul altor mijloace de transmisie asimilate; f) organizarea de jocuri-concurs cu câştiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicaţie, televiziune ori radio, prin care se condiţionează obţinerea unor avantaje materiale ca rezultat al răspunsurilor formulate la întrebări de cultură generală, inteligenţă sau perspicacitate şi care presupun o taxă de participare“. Ordonanţa defineşte taxa directă şi taxa disimulată, aceasta din urmă fiind, în cazul audiovizualului, sms-ul şi apelarea telefonică, potrivit reprezentanţilor CNA. Singurele jocuri de noroc care pot fi difuzate, după 6 iulie, prin intermediul televiziunii, sunt jocurile bingo, organizate prin intermediul sistemelor cu câştiguri generate de elemente aleatorii, prin folosirea echipamentelor complexe de extragere de tip loteristic, care sunt caracterizate prin extrageri şi premieri succesive, fără prezenţa fizică a jucătorilor, potrivit art. 10, litera f din Ordonanţă.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS