Pentru cei ce nu s-au obsinuit, aflati ca de ceva vreme cei de la Google au venit cu brilianta idee de a sarbatori adevarate personalitati marcante ale lumii. Pentru ca internetul este o sursa inepuizabila de informatii Google s-a gandit ca poate sa ii sarbatoreasca pe cei ce ne-au marcat lumea sa fie "cautati" pe Google.

Daca veti da click pe logo-ul Google azi veti afla ca azi marele fiolosof chinez Confucius este "vedeta internetului".

Confucius (sau Kong Fu Zi) (n. 551 î.Hr., d. 479 î.Hr.), a fost un filozof chinez care a influenţat decisiv gândirea asiatică.

Descendent al unei familii princiare din satul Song, Confucius a ocupat înalte funcţii oficiale la curtea suveranilor Lu (actuala prov. Shandong), petrece călătorind cei 13 ani ai unui exil început in 496, revine apoi în Lu, unde îşi încheie viaţa.

Dobândind o mare faima ca învaţat şi dascăl, Confucius organizează o şcoala la care s-au adunat potrivit tradiţiei, 3000 de elevi. Discursurile, reflecţiile, aforismele culese de discipolii săi au fost grupate in 20 de secţiuni ale lucrari „Cugetări” (Lunyu); aceasta este singura dintre cele 5 opere clasice ale confucianismului la care Confucius a colaborat personal. Confucius este prima personalitate a culturii chineze care a pus bazele unei concepţii filozofice sistemice. Gândirea sa este mai mult o doctrină etico-politică decât un sistem filozofic propriu-zis, interesul practic depăşeşte ín preocupările sale determinarea teoretică.

Si pentru cei ce nu s-au saturat cu doar atat va invit si eu sa dati un click aici