Am incercat sa fac un fel de rima scoasa din cea mai obsesiva piesa a verii, Puya - Undeva in balcani, dar mi-a iesit cam pe jumatate. Articolul de fata face referire la febra fotbalului care ne-a curpins din nou.

A venit toamna, si odata cu ea au reinceput Uefa Champions League si Europa League, competitii in care, cu un mic aport de la UEFA, avem iar destul de multe echipe romanesti inscrise (cam vreo jumate din tot campionatul).

Ar trebui sa fiu mandru, de... doar ca nu sunt asa bucuros cand vad ce echipe ne reprezinta prin Europa. Nu zic ca-i rau, bravo lor ca au ajuns pana aici, dar totusi... cine ar fi crezut catusi de putin ca o echipa precum Unirea Urziceni va face performanta in Europa ? Hai sa fim seriosi.. daca anul trecut Clujul, batea cu noroc la Roma, nereusind mai nimic dupa... asta nu insemna ca trebuia sa ne asteptam la ceva si din partea necunoscutei pentru toata Europa, Unirea Urziceni.. calificata direct in grupe... doar pentru ca e campioana de anul trecut si punctele acumulate de celalate echipe romanesti i-au permis sa ajunga aici.

Am aprins insa aseara televizorul, pe TVR 1, de data asta, pentru a vedea UCL si o echipa romaneasca care se lupta cu mai cunoscuta FC Sevilla. Ei bine, ce am vazut mi-a lasat un gust amar. Dupa vreo 20 de minute in care se lagu doua pase... o actiune spre poarta adversarilor, un sut in disperare, cadou de la arbitru.... si apoi o echipa de 11 speriati care abia se gaseau... nu legau 3 pase si erau in criza de idei, cum sa arunce mingea mai departe de poarta. Desi am fost invinsi, sunt mai mult decat convins ca scorul de pe tabela trebuia sa fie mai mare, caci am avut o aparare putin mai inspirata... dar si cei de la Sevilla nu par a fi dat 100% din potentiall.

Astept cu interes meciurile din Europa League.