De la o vreme incoace televiziunile romanesti nu se mai lauda cu fel si fel de block-bustere care vor rula toamna asta ci cu productii romanesti. Fel si fel de emisiuni noi invadeaza in fiecare an grilele de programe oferite publicului telespectator.

Campioane la emisiuni noi par a fi anul asta Antena 1 sau Kanal D. Prima dintre televiziuni ne serveste reality show-uri cu vedete dar si o portie buna de ras. Daca Dan Negru s-a chinuit sa ne arate ca blondele sunt destepte, Mihai Morar face exact invers in emisiunea "Pariu ca stiu"... un fel de show in care la mare cinste sunt pitipoancele si ale lor cunostiinte generale.

Revenind la subiectul din titlu singura emisiune care mi-a atras atentia este show-ul "Rataciti in Panama" difuzat de Kanal D. Prima editie a reuşit performanţa de a urca pe locul al treilea pe targetul comercial 18-49 ani, cu 2.1% rating, după ProTV şi Antena1.

Conform statisticilor, rezultatele primei editii au tinut cu sufletul la gura, pentru cel puţin un minut, de 1,2 milioane de telespectatori din toata tara. Minutul de aur a fost la ora 22:55, atingand, in mijlocul unei discutii aprinse dintre Cornel Pasat si CRBL, o performanta de 2,9 puncte de rating.

Emisiunea cunoscuta in lume sub titlul "Survivor" a starnit interesul multor romani. Kanal D se pregateste deja de un al doilea sezon si a inceput deja castingul pentru sezonul viitor. Se pare ca intr-o singura zi peste 200 de romani au trimis mailuri in care isi manifestau interesul pentru acest show.