Intr-o perioada in care toata presa e cu ochii numai pe fotbal bagandu-ne pe gat pana la refuz scandaluri, informatii cu Becali sau meciuri lamentabile aflam cu bucurie ca in Romania, tara in care bazele sportive stau in paragina, se mai poate face performanta.

Nationala feminina de handbal a izbutit sa castige turneul mondial de handal dupa ce a invins spectaculos Noregia cu scorul de 28-27.

Elevele lui Voina au început finala "mai timid", după primele trei minute, norvegiencele aveau 2-0. Fetele noastre au egalat prin două lovituri de la 7 m, iar din acel moment au pus stăpânire pe joc şi s-au deprins la şase goluri până la pauză, 19-13.

Norvegiencele au revenit mai hotărâte de la cabine, iar primele 10 minute ale reprizei secunde au fost extrem de echilibrate. S-a jucat stângaci şi s-a marcat puţin. Fetele noastre au reuşit să păstreze diferenţa de şase goluri Cu un sfert de oră înainte de final, scandinavele s-au apropiat la două goluri, 21-23. Handbalistele noastre au reuşit să refacă diferenţa de şase goluri de la pauză, dar în ultimele două minute ale finalei, nordicele s-au apropiat la un singur gol, 27-28.

Elevele lui Voina au reuşit să păstreze acest scor până la ultimul fluier al arbitrului şi au câştigat Cupa Mondială din Danemarca.

Felicitari fetelor !