CNA a acordat licenţă audiovizuală televiziunii Darido TV, post ce va difuza muzică uşoară maghiară. Canalul se va lansa la 1 noiembrie, investiţia fiind de circa 800.000 de euro.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat solicitarea SC Tematic Cable SRL Oradea, la şedinţa menţionată fiind prezentă şi Luiza Alecu, manager de distribuţie al societăţii amintite. Ea a precizat că Darido TV este un post tv de nişă, care va difuza muzică uşoară maghiară, dar nu numai, ci şi romanţe sau show-uri tv. Solicitarea de licenţiere a stârnit unele discuţii cotradictorii. Mihai Mălaimare şi Grigore Zanc au spus că nu înţeleg de ce Darido TV trebuie să fie un post exclusiv maghiar, când ar putea să difuzeze şi muzică românească.

"Este un program tv conceput pentru comunitatea din zona Transilvaniei", şi-a susţinut poziţia managerul, astfel că s-a ajuns la concluzia că un astfel de post este bine primit. Probabil membrii CNA s-or fi gândit că muzica uşoară românească şi-aşa e pe cale de dispariţie, aşa că au acordat, în final, licenţa pentru Darido tv.

Jurnalul National