Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Japonezii cauta solutii pentru a ingropa mortii

Japonezii nu au unde să-şi îngroape morţii asa ca recurg la...tenhologie. La japonezi, din lipsă de spaţiu, costurile funeraliilor sar uneor...


Japonezii nu au unde să-şi îngroape morţii asa ca recurg la...tenhologie. La japonezi, din lipsă de spaţiu, costurile funeraliilor sar uneori de 100.000 $, astfel că s-a ajuns la o soluţie pe care probabil nimeni altcineva nu şi-ar fi imaginat-o: construirea de depozite hi-tech cu mai multe nivele în locul cimitirelor.

O astfel de alegere aduce rudelor economii semnificative (costul este de aproape trei ori mai mic decât în mod obişnuit), singurul compromis fiind înlocuirea urnelor tradiţionale cu altele mai computerizate, al căror aspect aduce destul de mult cu nişte rack-uri pentru hard-disk.

Urnele cu cenuşă (în Japonia cadavrele sunt incinerate) sunt aşezate pe o structură de stivă, de câţiva metri, asemănătoare cu cea a rafturilor din hypermarket-uri. Cei ce doresc să-şi jelească aproapele, apelează la un braţ robotic care coboară urnele într-o cameră specială. Accesul în cameră se face cu ajutorul unei cartele cu RFID.

Sursa: Go4it.ro

Un comentariu

  1. Bravo lor!In curand vor inlocui si populatia cu roboti si atunci chiar nu vor mai avea pe cine sa inmormanteze!!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS