Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Cel mai ideal tip de comunicare - asertivitatea

Spuneam intr-o postare precedenta ca printre tehnicile de comunicare folosite de oameni pentru a obtine ceva se afla manipularea. Pe langa m...

Spuneam intr-o postare precedenta ca printre tehnicile de comunicare folosite de oameni pentru a obtine ceva se afla manipularea. Pe langa manipulare se afla comunicarea agresiva, asertiva si non-asertiva. Evident cele mai neindicate tipuri de comunicare se refera la comunicarea manipulatoare si agresiva.

Initial vroiam sa continui seria de articole cu un nou exemplu negativ, dar am preferat sa dau un exemplu pozitiv.

Tehnicile de comunicare sunt studiate mai ales pentru a afla cum te comporti atat la locul de munca dar si cu persoanele apropiate.

Cea mai ideala forma de comunicare pe care ar trebui sa o foloseasca o persoana este comunicarea asertiva.

Nu sunt expert in a explica exact ce inseamna comunicarea asertiva, dar cu putin noroc am gasit un articol legat de acest subiect.

Teoria spune ca asertivitatea este atat abilitatea de a-ti exprima emotiile si convingerile fara a-i leza pe ceilalti, cat si capacitatea de a spune ''Nu'' si de a-ti sustine punctul de vedere, fara sa te simti vinovat. Este lesne de intuit cum imbunatateste aceasta calitate o comunicare interna in organizatie.

Citeste articol complet pe Hi5 sau aici

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS