evomag.ro

Recent

latest

Frustrarea - un inamic de temut

luni, decembrie 14, 2009

/ by Bogdan Chirea
Cateodata te poti simti nedreptatit dintr-un anumit motiv - si anume, de faptul ca ai fi meritat ceva ce-ti doreai si nu ti s-a oferit posibilitatea sa-l obtii, desi ar fi fost posibil; sau ti s-a oferit prea putin, dupa parerea ta. Ba mai mult, uneori te simti chiar impiedicat sa-ti atingi un anumit scop.


Ia nastere astfel o stare sufleteasca deosebita, resimtita negativ, sub forma unui fenomen destul de des intalnit - anume, frustrarea. El se poate manifesta in anumite situatii in care interactionezi cu ceilalti, cu oricine intri in contact social, in general.

Crezi ca te afli in imposibilitatea de a primi, a simti si chiar insusi ceea ce-ti doresti si crezi ca neaparat cineva este vinovat de acest lucru. Ti se genereaza astfel o tensiune emotionala de intensitate mai mare sau mai mica, in functie de situatie, in consecinta aceasta implicand nevoia de descarcare - in functie de context, efectele fiind destul de diferite de la o persoana la alta.

Citeste articol complet pe profilul meu Hi5
( Hide )
  1. Am citit articolul de cinci ori si este reamarcabil.Chiar aveam nevoie de o astfel de "lectura".Este foarte adevarat ca reactionezi in functie de persoana si de influenta acesteia asupra ta, de sentimentele pe care le ai pentru persoana respectiva.Zilele trecute, m-a socat chiar si pe mine, o replica pe care i-am dat-o unei colege care se scuza ca m-a suparat. I-am raspuns "ca sa ma supar, trebuie sa-mi pese".Adevarul este ca in cazul in care altcineva ar fi facut ce a facut ea, m-ar fi durut, dar.......
    Deci astept in continuare astfel de articole......

    RăspundețiȘtergere

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

Citește-ne și pe Google News

litera.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo