Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Cel mai bun prieten

Trebuie sa recunosc ca acest articol ar fi trebuit scris liber, adica sa contina gandurile mele ... cu toatea astea mi-am luat libertatea ...

Trebuie sa recunosc ca acest articol ar fi trebuit scris liber, adica sa contina gandurile mele ... cu toatea astea mi-am luat libertatea de a consulta mici articole.

De ce scriu acest articol ? Probabil cativa dintre prietenii mei se vor regasi in acest articol. O fac pentru ca in seara asta m-am simtit excelent si pentru ca sursele mele de energie, buna dispozitie sau de ce nu fericire, s-au dovedit a fi acolo unde trebuie si atunci cand trebuie... adica alaturi de mine.

V-ati intrebat vreodata cum stii cine e cel mai bun prieten al vostru? Majoritatea spun ca cel mai bun prieten este umarul pe care plangi, persoana alaturi de care te bucuri, careia ii spui totul mai ceva ca unui duhovnic, fiindca stii ca te asculta si te sustine dezinteresat. Stii ca el, sau ea, nu-ti va spune niciodata ceea ce vrei sa auzi, ci ceea ce ai nevoie. Chiar si in problemele de amor.

De regula cel mai bun prieten este o persoana de acelasi sex, dar pot exista si cazuri in care un barbat si o femeie pot deveni prieteni foarte buni.... uneori ajungand sa fie si iubiti si in cele din urma parteneri de viata.

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima, spunea un celebru citat. Cine nu ar vrea sa aibe un astfel de prieten pe care sa-l pastreze pana la sfarsitul vietii?! Un prieten care sa te inteleaga mereu si sa-ti fie alaturi oricand iti este greu, in care sa ai toata increderea si caruia sa-i impartasesti cele mai intunecate colturi din inima ta?

Societatea moderna isi trimite indivizii la psiholog atunci cand au o problema. Iar revistele si site-urile de specialitate ii invata pe oameni cum sa-si gestioneze emotiile si crizele sufletesti.

Cand sfaturile specialistilor sunt atat de accesibile, de ce mai e nevoie de cineva care sa fie „cel mai bun prieten”?

Exista un citat care m-a impresionat si care pe mine ma defineste: "Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte."

Eu am incercat sa fiu un astfel de prieten... desi la inceput nu am primit inapoi acel multumesc sincer... pe care alte persoane se asteptau sa il primesc... pot sa va spun ca nu ma asteptam sa il primesc neaparat. Am incercat sa fiu acea persoana care lipsea si care desi nu i s-a cerut ajutorul... a fost atat simpatic cat si antipatic pentru a deveni insa un bun prieten, care poate tine loc si de psiholog... o persoana la care nu multi vor sa ajunga, desi uneori ar ajuta.

Cred ca cel mai frumos sentiment pe care poate sa il aiba o persoana e atunci cand cineva te cunoaste destul de bine si isi da seama ca ai o problema, ca treci printr-o perioada dificila. Si desi tu negi acest lucru, si refuzi ajutorul... prietenul cel mai bun e acolo atunci cand ai nevoie.

Printre calitatile unui bun prieten se afla si altruismul, despre care ati putut citi mai detaliat intr-un articol precedent. De exemplu ce poate face un bun prieten care are si aceasta calitate a altruismului ? Lasa totul balta, chiar daca uneori are si el probleme, pentru a fi alaturi de tine si pentru a te ajuta sa iti depasesti problemele. Daca macar odata ai facut un astfel de gest... inseamna ca esti o persoana ce merita pretuita. Eu unul am trecut prin astfel de momente si pot spune ca un astfel de gest conteaza enorm.

De regula relatiile de prietenie si mai ales nevoia de a avea un bun prieten apar in adolescenta si evolueaza in timp.
In adolescenta, cel mai bun prieten era cel dispus sa-ti asculte dilemele, nu te sicana cand oftai din pricina primei iubiri si incepea sa guste alaturi de tine, timid, din tentatiile vietii. Urmează apoi momentul cand cel mai bun prieten iti devine cavaler de onoare, iar cea mai buna prietena iti boteaza copilul. Nu ai niciun dubiu atunci cand le oferi tocmai lor, celor mai buni prieteni ai tai, această onoare: ei sunt cei care te-au ascultat mereu, te-au sfatuit, te-au inţeles, te-au ajutat ori de câte ori le-ai cerut ajutorul.

Sunt multi, insa, care si-au pierdut cel mai bun prieten odată cu adolescenţa, odata cu intemeierea unei familii sau odata ce cariera a devenit prioritara.

Este un subiect care pe mine ma impinge spre tristeste cand ma gandesc ca s-ar putea sa mi se intample si mie. Prefer sa nu ma gandesc la el in momentul de fata si sa inchei intr-o nota optimista acest articol cu un citat superb:

* Cel mai de pret bun al omului este prietenia. Fara prietenie nu exista dragoste, fara dragoste nu exista prietenie. (Goethe)

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS