Cati dintre noi nu am baut cel putin odata pe zi o ceasca de cafea ? Cred mai toti... dar cati s-au chinuit sa scape de acest obicei si l-au inlocuit cu ceaiul... eu unul stiu ca de mai bine de un an cafeaua a devenit un obicei aproape rar. In schimb, locul cafelei a fost luat de ceai, ca e de musetel, de sunatoare, de galbenele, energizant etc.. ceaiul e o sursa de sanatate.

Daca este sa facem o analiza a celui mai popular ceai pe care il bem cu siguranta vom ajunge la raspunsul: ceaiul de musetel. Musetelul este o floare, pe cat de frumoasa si firava, pe atat de benefica sanatatii noastre. Aceasta a intrat in categoria plantelor medicinale deoarece poate trata afectiuni simple incepand de la iritatii ale pielii pana la ulcer gastric, balonare si dureri menstruale.

Florile de musetel au efect calmant, antiinflamator, antiseptic, emolient, antialergic si cicatrizant. Sub diferite forme - ceai, cataplasme, bai cu abur, unguent - florile de musetel sunt un medicament bun la toate.

Printre afectiuni ce pot fi tratate cu ajutorul musetelului se mai afla si Crampele stomacale, colon iritabil, zgaieturi si arsuri, dureri menstruale si de asemenea musetelul e foarte bun in cosmetica