Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Opening up to others

In urma cu ceva timp se tot vorbea la tv si prin diverse alte locuri de acest fenomen de social networking. Se pune accent pe faptul ca mu...

In urma cu ceva timp se tot vorbea la tv si prin diverse alte locuri de acest fenomen de social networking. Se pune accent pe faptul ca multi dintre noi alegem sa ne "atasam" de persoane straine cu care discutam fel si fel de chestii personale.

Dar de ce facem asta ? Pentru ca asa ne-am invatat. Preferam confortul scaunaului si siguranta distantei fata de persoana cu care discutam. Am constatat ca multora le e mai bine sa se destainuie sau sa isi rezolve problemele in scris. Numai avem curajul sa primim un sfat in fata de la persoana care poate isi doreste sa fie alaturi de tine.... nu numai "virtual" sau "cand s-o ivi ocazia". Te simti mai in siguranta atunci cand stii ca poti scapa mai repede atunci cand lucrurile tind sa nu mearga in directia aleasa de tine. E usor si util... pur si simplu iesi si te faci nevazut o buna perioada de timp...daca ceva nu iti convine.

Si mai este ceva... suntem sfatuiti sa nu ne incredem chiar in oricine intalnim pe net. Ar fi bine totusi daca nu ne-am lasa prinsi in mrejele "vrajitorilor" de pe net. Nu e nimic mai rau decat sa cazi intr-un an anturaj negativ care la inceput pare ca iti aduce beneficii dar pe care e foarte posibil sa le regreti mai tarziu. Depinde insa de cat caracter ai in tine si cata vointa ai sa inveti sa eviti astfel de lucruri.

Internautii de azi mai au o problema... cel putin am constatat-o pe propria piele, au tendinta de a se simti bine atunci cand gasesc pe cineva care ii permite sa fie acel "x" caruia ii poti spune vrute si nevrute. De ce oare reusim sa fim foarte deschisi si sinceri cu alte persoane ? Pentru ca acel "x" este un nimeni care nu te cunoaste, nu te poate judeca si de care nu iti este frica sa dai ochii dupa. Pentru ca uneori acel "x" cauta ca si tine pe cineva cu care sa stea de vorba din nevoia de a se elibera de anumite lucruri.

Aceasta deschidere fata de altii iti poate aduce atat noroc cat si ghinion. Norocul vine atunci cand dupa indelungi discutii acel "x" te cunoaste atat de bine incat sa isi doreasca sa fie nu prieten.. ci un foarte bun prieten (uneori devenind partener/a). Ghinionul e atunci cand acel "x" te cunoaste atat de bine incat iti foloseste punctele slabe pentru a se folosi de tine si a obtine foloase. Rezultatul e intr-un final un gust amar pentru tine.

Ce facem pana la urma ? Stam si analizam cu atentie care sunt prietenii pe care ti-i faci si pe care stii ca te vei putea baza intotdeauna si care nu se folosesc de tine doar in scopuri practice.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS