Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Sa fiu aproape de cineva.....

De multe ori mi s-a zis cami-am gresit meseria, ca eram bun de asistent social si ca sunt un bun ascultator. Adevarul e ca nu e nicioda...


De multe ori mi s-a zis cami-am gresit meseria, ca eram bun de asistent social si ca sunt un bun ascultator.

Adevarul e ca nu e niciodata tarziu sa realizezi ca ai unele calitati care te recomanda intr-un anumit domeniu. Recunosc ca in ultimii ani mi-a placut foarte mult sa ascult prietenii aflati in dificultate, sa le aprob faptele bune... sa ii incurajez atunci cand fac ceva bine si sa le dau un sfat atunci cand gresesc.

Nevoia de a fi aproape de cineva care are nevoie de ajutor este insa destul de agresiva in ultima perioada si se pare ca nu ma simt bine atunci cand esuez.... acesta este si motivul care ma face sa nu renunt.

Atunci cand imi pun in cap sa fac ceva imi place sa termin acel lucru. De la o vreme am descoperit pasiunea pentru citit.... din pasiune si nu din obligatie. Indiferent ca e o carte sau e pe internet tot ceea ce citesc o fac cu mare interes si de fel imi ramane in minte.

"Micul meu proiect" mi-a scos peri albi in ultima perioada... insa sunt hotarat sa nu renunt. Lumea zice ca sunt nebun dar nu pot ramane indiferent cand citesc relatari de genul celei despre care o sa scriu in randurile urmatoare.

De fel nu sunt foarte de amabil cu toate persoanele, insa eu sunt atent la detalii... i-as spune defect uneori. Eu stau si analizez foarte mult dupa care ma hotaresc daca bine ce fac sau nu. Sunt o persoana sensibila atunci cand e vorba de a ajuta pe cineva care are o poveste mai dramatica.... cum e de exemplu cea a copiiilor ieseni ramasi singuri pe care psihologii i-au monitorizat.

Concluzia a fost dramatica: minorii sufera de tulburari comportamentale asemanatoare situatiilor in care parintii mor sau divorteaza.

Acesti copii dau dovada de labilitate emotionala, de frustrare, de teama si izolare. Toate aceste sentimente ii determina sa lipseasca de la scoala sau chiar sa abandoneze cursurile. Un alt efect intalnit a fost apropierea de gasti de cartier.

Indicatorii din statisticile referitoare la delincventa juvenila a copiilor provenind din aceasta clasa sociala au crescut foarte mult in ultima perioada.

Nu stiu cat de mult s-au ocupat pe la noi prin judet autoritatile dar este remarcabil ca cei din Iasi au tras concluzia ca problemele copiilor apar dupa ce acestia ies de la ore. Atunci au nevoie de o persoana apropiata cu care sa comunice.

Stiu ca pare greu de crezut ca in Romania.. tara negativismului ... mai exista si voluntari care s-ar simti bine si utili atunci cand ar putea oferi o mana de ajutor.

Spunea un prieten ca in tara asta nu e bine sa fi prea bun caci esti luat de fraier... dar daca toti am fi mai rai, in ce lume am trai ???

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS