Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Suntem complicati...

A fost odata ca in povesti a fost ... poate in alta viata... sau mai bine zis probabil au fost vremuri in care oamenii nu au fost atat de ra...

A fost odata ca in povesti a fost ... poate in alta viata... sau mai bine zis probabil au fost vremuri in care oamenii nu au fost atat de rai cum probabil sunt acum. Eu sunt o persoana pe care probabil multi nu o inteleg, de altfel nici eu ... cateodata, dar faptul ca ma gandesc la mine si la actiunile mele face parte din acel proces ce unii il numesc maturizare. Dar pe langa asta, mie imi place sa observ sau sa fiu atent la cei din jurul meu, sa ii ascult, chiar si atunci cand nu isi dau seama... si apoi sa trag concluzii. Uneori mi se spune ca trag concluzii gresite, recunosc ca mi se intampla si asta, dar de multe ori am dreptate.

Probabil o sa sune ca un fel de lipsa de modestie, observatia insa nu imi apartine, in zilele noastre exista putine persoane care chiar asculta ce are de spus cel de langa tine si atunci cand e nevoie iti mai si raspunde si iti arunca si o mana de ajutor. Acest gen de persoane nu asteapta sa primeasca ceva material in schimb, sa spunem asa, multumirea lor ar fi sa vada ca ajutorul lor este bine venit sau are efecte, multumirea lor ar fi ca macar 10 % din atentia pe care o acorda ei sa le fie intoarsa de la acea persoana de care s-a apropiat. Ei bine imi place sa cred ca ma incadrez in aceasta categorie.

Din pacate uneori relatiile sociale intre indivizi sunt foarte complicate. Se spune ca cu cat stai mai mult cu o persoana, relatia poate sa sa duca in doua directii. Prima ar fi aceea de apropiere, de sudare a relatiei, de prietenie sau afectiune si de ce nu iubirea (un termen ce ar trebui despartit in doua: iubire prieteneasca si iubirea pentru partenerul de viata sau dragostea). De altfel prietenia si dragostea au fost mai mereu in razboi. Imi vine in minte acum un citat care suna cam asa :

„Intr-o zi prietenia se intalneste cu dragostea, fiecare se prezinta. Apoi dragostea intreaba prietenia:
- Daca exist eu, tu ce rost mai ai?
Prietenia raspunde:
- Eu las un zambet acolo unde tu ai lasat o lacrima...”


Nu stiu daca sa sustin argumentul sau nu… in prima instanta aceasta ar fi argumentul ce sustine prima directie, de sudare a unei relatii de prietenie, caci daca aceea persoana stie sa iti aduca zambetul pe buze atunci cand ai nevoie(altfel spus atunci cand pur si simplu iti asculta nimcurile ce ti se intampla zi de zi) insemna ca ti-ai gasit un prieten adevarat pe care te poti baza.

Exista din pacate si o a doua directie, atunci cand daca stai mult cu o persoana incepi sa ii vezi si defectele, lucrurile devin monotone sau pur si simplu lucrurile nu evolueaza asa cum te astepti tu. Nu stiu daca a plans cineva pana acum dupa un prieten, dar cu siguranta atunci cand se rupe o relatie de prietenie destul de puternica tot te vei simti prost o perioada de timp.

Spuneam ca suntem complicati pentru ca din pacate multi dintre noi trecem foarte repede de la iubire/afectiune la ura/dispret. Nu ma exclud nici eu din aceasta categorie(toti am trecut prin astfel de stari), dar nu am sa inteleg de ce unii oameni in fata sunt foarte amabili atunci cand stau de vorba cu o persoana pe care nu o inghit iar pe la spate ii infig la propriu cutitul in spate cu tot felul de vorbe grele… probabil ati descoperit deja caracterizarea persoanelor false.

Dar cum sa facem sa evitam astfel de situatii, e mai bine sa ne izolam de lumea exterioara ca sa evitam sa fim dezamagiti sau cu sufletul ranit sau e mai bine sa lasam ca aceste lucruri sa ni se intample pentru ca astfel sa invatam din greseli, ale altora sau ale noastre, si eventual sa incercam sa ne schimbam putin ? Vine insa intrebarea, merita sa ne schimbam daca nu noi suntem cei ce am gresit ? Si mai e un lucru important, ne putem schimba oare felul de a fi si sa devenim din persoane bune in persoane nepasatoare sau rele ? Poate ca pe din afara putem sa parem astfel de persoane insa un suflet care a fost mereu bun e greu de crezut ca il poti transforma intr-unul rau.


Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS