Dupa alegeri iata ca vine potopul, spun asta gandindu-ma la faptul ca din ce in ce mai multe ziare anunta suspendarea editiilor tiparite. Daca pe 23 decembrie, Cotidianul, ziar tiparit de grupul Realitatea - Catavencu si detinut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, si-a incetat editarea in format tiparit, iata ca alte doua ziare anunta aceeasi masura.


Cotidianele „Ziua” şi „Gardianul”, două publicaţii din zona de influenţă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, şi-au anunţat oficial suspendarea apariţiei în format tipărit.

Astăzi va apărea ultimul număr al cotidianului „Ziua”, urmând ca de mâine acest ziar să rămână exclusiv online până la rezolvarea tuturor problemelor financiare cu care s-a confruntat în ultimul an.

„Mă văd nevoit să vă anunţ că proprietarii Grupului de presă Ziua au luat decizia de a suspenda apariţia cotidianului Ziua, ediţia print, începând cu joi, 7 ianuarie 2010, până la echilibrarea balanţei financiare. Ediţia online a ziarului Ziua va continua să fie editată în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Începând cu data de 6 ianuarie 2010, toţi angajaţii grupului de presă Ziua care nu fac parte din echipa redacţională Ziua online vor primi preavizul legal de încheiere a contractelor de muncă”, a precizat directorul general Mihai Pâlşu într-un comunicat.

Şi la „Gardianul” situaţia este similară. Aflat într-o situaţie financiară dificilă, „Gardianul” îşi încetează apariţia începând de astăzi. Ieri seară, colegiul de conducere al ziarului a convocat o şedinţă cu toţi membrii redacţiei, în urma căreia confuzia a fost la fel de mare.

„Foarte probabil o să rămânem doar on-line. Nu ştiu detalii, pentru că am aflat abia acum că ziarul se va închide”, a afirmat pentru evz.ro un ziarist de la „Gardianul”. Decizia vine după ce la sfârşitul anului trecut Alecu Racoviceanu afirma că, deşi înglodat în datorii, ziarul nu se va închide.

Problemele trustului „Realitatea-Caţavencu” nu se sfârşesc aici. Deşi Sorin Ovidiu Vîntu declara, în urmă cu o lună că renunţă la print pentru a investi în media electronică, şi televiziunile patronate de omul de afaceri par a avea de suferit. Realitatea TV este, la rândul ei, înglodată în datorii. Agenţia de presă Mediafax se numără printre cei care au cerut falimentul televiziunii în instanţă.

EVZ.ro