Domeniul de internet ".com" a împlinit, luni, 25 de ani de la prima sa utilizare, deşi a început să fie intens folosit şi popular abia începând cu anii '90.

Pe 15 martie 1985, prima companie care a adăugat domeniul ".com" la numele său a fost producătorul de computere Symbolics. În prezent, circa 100.000 de site-uri cu domeniul ".com" sunt înregistrate în fiecare zi şi există aproximativ 86 de milioane de site-uri care folosesc acest domeniu. În 1985 au fost înregistrate la nivel global doar şase site-uri care utilizau domeniul ".com".

In ultima jumătate a anilor '80 şi la începutul anilor '90 aproape nimeni nu ştia ce este ".com", în timp ce în prezent acest domeniu face parte din viaţa de zi cu zi a oricărui utilizator web şi este considerat emblema internetului. În prezent, internauţii accesează site-urile cu domeniu ".com" pentru a face cumpărături, pentru a intra în contact cu apropiaţii sau cu instituţii administrative, pentru divertisment sau pentru a-şi planifica vacanţele.

În 1997, o perioadă foarte prolifică în dezvoltarea internetului, a fost atins pragul de un milion de site-uri care foloseau domeniul ".com". În următorii doi ani, numărul site-urilor care foloseau domeniul ".com" a ajuns la 20 de milioane.

Mediafax