Din 10 mai, în fiecare zi, de luni până duminică, vedetele ştirilor Kanal D ne vor aduce ultimele noutăţi începând cu ora 19.00.

Decizia Kanal D de a schimba ora de difuzare a ştirilor de la 18.30 la 19.00 se bazează pe studii de piaţă. „Publicul de ştiri este la ora 19.00 şi, deoarece avem un concept nou, în care credem şi care are un potenţial de reuşită pe piaţa din România, ne-am decis că este momentul pentru schimbare şi suntem convinşi că putem să intrăm în competiţie directă cu celelalte jurnale importante ale serii”, spune Fatih Salis, project manager al ştirilor Kanal D.


Pentru această transformare, Kanal D a apelat la o echipă de consultanţi din Istanbul, care au produs un format de ştiri ce a fost timp de şase ani lider de piaţă în Turcia.


Realizatorii spun că sunt interesaţi de viaţa din spatele ştirilor, de felul în care influenţează evenimentul viaţa celor implicaţi. Transformarea a început de peste două luni, iar în această perioadă s-a experimentat în ce măsură ştirile prezentate astfel au suscitat interes.

Principala emisiune informativă a zilei se va numi „Ştirile Kanal D”, iar grafica va fi mai dinamică. Jurnalul se va desfăşura efectiv pe parcursul a 50 de minute şi va fi întrerupt de cel mult două ori de publicitate.

Din echipa producătorilor mai fac parte Nicoleta Drăguşin, editor coordonator şi corespondent CNN pentru România, şi Ovidiu Druga, producător coordonator.

EVZ.