Zeci de mii de sindicalişti din educaţie, sănătate, CFR, poliţie, poştă, pensionari, dar şi de la Teatrul de Operetă "Ion Dacian" şi Biblioteca Academiei Române s-au adunat în Piaţa Victoriei. În mijlocul mulţimii se află amplasată o scenă, de unde liderii de sindicat îi îndeamnă pe oameni să scandeze: "Aţi adus profesorii în stare de disperare, nesimţire mare!" sau "Jos Guvernul!". De asemenea, liderii de sindicat îi îndeamnă şi pe bucureşteni să iasă în stradă.

Liderii sindicaliştilor le spun participanţilor la miting "Ţineţi mâna pe portofele, Guvernul e aproape şi atentează la portofelul dumneavoastră".

Protestatarii au bannere pe care scrie "Ne-aţi ciuruit, vă ciuruim", "Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul", "România, ultimul episod", "Vouă vă dăm 25% din salarii dacă plecaţi", "Voi trăiţi bine, noi nu, ne-aţi ciuruit" şi "Nu scapă unul", pe acesta fiind şi o poză cu Băsescu care ţine în mâini o mitralieră şi ţinteşte spre câţiva oameni.

Sindicaliştii huiduie şi fluieră, strigând: "Să transformăm această Piaţa în Câmpia Libertăţii", "Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi apoi să vă atingeţi de părinţii noştri", "Plecaţi, jos comuniştii!".

Sindicaliştii au amenajat în faţa scenei din Piaţa Victoriei o masă pe care au împărţit-o în două - jumătate a săracilor şi cealaltă jumătate a bogaţilor.

Meniul pentru bogaţi are, la felul felul 1 - acordarea la discreţie de terenuri, vile, păduri, la felul 2 - contracte prin încredinţare directă şi neplata contribuţie la stat, la felul 3 - achiziţii publice la preţuri de zece ori mai mici şi la desert - evaziuni fiscale fără număr.