Unul dintre cele mai ciudate aeroporturi din lume se află în Gibraltar. Construcţia datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a folosit ca bază pentru Flotila Aeriană Regală a Marii Britanii. Pentru ca un avion să aterizeze aici, circulaţia celei mai mari şosele din ţară se întrerupe.

Pista aeroportului internaţional din Gibraltar se intersectează cu autostrada Winston Churchill, una dintre cele mai aglomerate şi mai solicitate din regiune. Cum relieful nu a permis construcţia unui pasaj subteran, autovehiculele sunt nevoite să aştepte la barieră în momentul în care o aeronavă soseşte sau părăseşte acest loc.

La capătul şoselei, de fiecare dată, poliţia se asigură că şoferii nu trec peste regulile stricte de circulaţie impuse în locul respectiv. Astfel, cu câteva minute înainte de apariţia unui avion pe pista aeroportului din Gibraltar, barierele sunt coborâte pe autostrada Winston Churchill, iar traficul rutier se închide până când aeronava respectivă părăseşte zona de decolare sau de aterizare.