Preselectiile pentru Festivalul Mamaia 2010 debuteaza pe 2 august, in conditiile in care organizarea evenimentului este incerta din cauza lipsei de fonduri, scrie Mediafax.

Cu toate acestea, cei care doresc sa participe la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia 2010, se pot inscrie la sectiunea Interpretare pe 2 si 3 august (orele 11.00 - 18.00), iar la sectiunea Creatie pe 4 august (orele 11.00 - 18.00). Plicurile se trimit la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).

Festivalul Mamaia 2010, ajuns la ce-a dea 40-a editie, debuteaza pe 23 august si se va desfasura pe parcursul a `doua sau trei zile, in functie de ce bani va avea`, a declarat Cristian Zgabercea, reprezentant al Consiliului Judetean Constanta, citat de Mediafax.

Acesta a adaugat: `festivalul nu are buget sa se desfasoare in acest moment [...] Pornim organizarea festivalului fara a avea buget`.

Cea care ar putea intinde o mana de ajutor organizatorilor este Elena Udrea – `omul, nu politicianul`, dupa cum a precizat Madalin Voicu.

In cazul in care Festivalul Mamaia 2010 se va concretiza, premiile oferite castigatorilor sunt acestea: 1.500 de euro - locul I, 1.000 de euro - locul al II-lea si 500 de euro - locul al III-lea, atat la sectiunea Interpretare, cat si la Creatie.

Juriul Festivalului Mamaia 2010 este format din Andrei Tudor, Adrian Romcescu, Viorel Gavrila, Corina Chiriac, Dana Dorian, Petre Nastase, Gabriela Scraba, Titus Andrei, Paula Seling, Florin Ochescu, Gabriel Marica, Cristian Zgabercea si Madalin Voicu, presedintele editiei din 2010 a evenimentului.