Cântăreaţa britanică Leona Lewis a vizitat săptamâna trecută rezervaţia de urşi de la Zărneşti, judeţul Braşov, unde a petrecut aproximativ două ore şi s-a interesat de istoricul sanctuarului şi de animalele care sunt îngrijite acolo.

Leona Lewis a venit în România după ce a încheiat un turneu european şi a decis ca ultimele două zile să şi le petreacă în ţara noastră, ea ţinând în mod special să viziteze rezervaţia de urşi, potrivit presei britanice.

"Când am auzit despre viaţa pe care o au urşii captivi din întreaga lume, am fost şocată. După toate traumele pe care le-au suferit, nu este posibil să fie eliberaţi direct în sălbăticie. Aşa că i-am întrebat pe cei de la WSPA dacă pot vizita o rezervaţie de urşi pentru a vedea cu ochii mei cum sunt îngrijiţi urşii după ce au fost salvaţi", a spus Leona Lewis, citată de presa britanică.

Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, care administrează rezervaţia Libearty de la Zărneşti, a declarat că vedeta britanică a venit la Zărneşti într-o vizită privată şi nu a vrut să mediatizeze evenimentul, însă a promis că va promova rezervaţia, de care s-a declarat extrem de încântată.

"A fost o vizită privată şi nu a vrut să facă un eveniment public. A sosit sâmbătă, la ora 12.00, şi a stat aproximativ două ore. A fost foarte încântată de tot ce a văzut la noi, pentru că este o mare iubitoare de animale şi a fost curioasă să afle despre istoricul rezervaţiei. E pasionată de natură şi de protecţia naturii şi a vrut să promoveze sanctuarul", a spus Lapis.

După vizita de la Zărneşti, unde a fost însoţită de agentul ei şi de Victor Watkins, de la World Society for the Protection of Animals (WSPA), Leona Lewis a petrecut o noapte la un hotel din Braşov, apoi, duminică, s-a îndreptat spre Bucureşti.

Mediafax