Telesport Intermedia SRL a cerut Tribunalului Bucuresti intrarea in insolventa, iar instanta a admis, in data de 2 august, solicitarea societatii care opereaza postul Telesport, dispunand intrarea in faliment, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea societatii.

Societatea Telesport Intermedia SRL a solicitat Tribunalului Bucuresti, in data de 27 iulie, deschiderea procedurii insolventei, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucuresti (TB).

Tribunalul a admis solicitarea Telesport Intermedia SRL, in sedinta din 2 august. Sentinta TB este definitiva si executorie, putand fi atacata cu recurs, in termen de sapte zile de la comunicare.

Potrivit site-ului Consiliului National al Audiovizualului, licenta audiovizuala a postului sportiv Telesport este detinuta de SC Telesport Intermedia SRL, ai carei actionari sunt: GMG Media Box SA - 99,95% si Sorin Enache - 0,05%.

Pana in aprilie 2009, licenta Telesport a fost detinuta de S.C. Realitatea Media SA. Dar, in data de 14 aprilie 2009, CNA a aprobat cedarea licentei audiovizuale a televiziunii sportive Telesport de la S.C. Realitatea Media SA catre S.C. Telesport Intermedia SRL, o societate controlata de Constantin Druica si Sorin Enache. Sorin Enache este si directorul general al grupului Realitatea-Catavencu.

Licenta Telesport a revenit la Telesport Intermedia SRL, in conditiile in care aceasta societate a detinut licenta si din 2003 pana in 9 septembrie 2008, cand a fost preluata de grupul Realitatea-Catavencu.