Luptă împotriva tentaţiei de a te arunca pe o canapea şi a zace acolo pe toată durata toamnei prin următoarele metode care-ţi vor da energie şi vitalitate în fiecare zi.

Iată cum ar trebui să arate un program săptămânal de revitalizare:

Luni
Odihneşte-te mai mult! Renunţă la lucrurile care nu ţi se par prea importante şi încearcă să dormi mai mult.

Lasă să pătrundă puţină lumină în cameră. Dimineaţa e mai plăcut să fii trezit de razele soarelui nu doar de alarma îngrozitoare. Pune-ţi ceasul să sune înainte cu 5 minute înainte de ora la care ar trebui să te trezeşti ca să ai timp să mai moţăi! Ia-ţi un gel de duş cu miros de lămâi să te revigoreze. Să nu dormi cu televizorul sau calculatorul pornit pentru că nu vei fi odihnit, scrie mirror.co.uk.

Marți

Ai grijă ce mănânci ca să ai energie. Nu bea o cafea mare când te trezeşti, ci bea de 3-4 ori din ea pe tot parcursul dimineţii. Mănâncă micul dejun, de preferinţă ouă, pâine prăjită, lapte şi o banană. Între mese poţi să mănânci nuci, mere sau banane care îţi vor da energie. Bea multă apă. Evită o masă de prânz bogată în calorii pentru că te vei simţi obosit după aceea. Spune NU ciocolatei, băuturilor carbogazoase şi mâncărurilor condimentate.

Miercuri
Spre mijlocul săptămânii te vei simți deja obosit şi totuşi mai e mult până în weekend. Încearcă să te organizezi, dacă ai copii dă-le de lucru să aibă toată lumea din casă treabă.
Evită să vorbeşti prea mult la telefon cu prietenii care se plâng mereu, găseşte o scuză. Trage mai bine un pui de somn. Scrie pe o coală de hârtie ce realizări ai avut în ultima vreme. Fă-ţi planuri de weekend ca să-l aştepţi cu sufletul la gură.

Joi
Exerciţiile fizice te vor face să fii în formă pe toată durata zilei, te vei simţi foarte bine, dacă nu ai timp chiar şi o plimbare până la serviciu te va ajuta. Când ajungi la birou ar fi bine să te ridici de pe scaun în fiecare oră. Ia mai multe doze de aer curat, te vei trezi mai uşor. După amiaza dacă ai voie la serviciu te poți destinde ascultând muzică.

Vinerea îți poți permite o pauză de masă mai lungă alături de colegi. Ai ocazia să socializezi mai mult şi să râzi cu poftă după o săptămână grea de muncă. După aceea, poți ieşi la o bere, dar înainte mânâncă ceva, să nu cheltuiețti prea mult în oraș. Doar dacă ai gătit în fiecare seară e momentul să faci o pauză. Comandă meniul preferat şi lăsă deoparte cratiţa!

Sâmbăta e zi de distracţie! Încearcă să nu leneveşti prea mult că săptămâna următoare te va surprinde în acelaşi stadiu.Stabileşte nişte priorităţi pentru ziua de sâmbătă nu da importanţă tuturor detaliilor. Seara, poate te răsfeţi cu o cină romantică sau o ieşire în club.

Duminica e prin definiţie ziua de odihnă. Şi dacă tot stai mai mult în pat ar fi indicat să faci și sex, vei fi în formă după. Optează pentru activităţi pe care să le faci afară. E important ca toamna şi iarna când nivelul de vitamina D din organism este foarte scăzut să ieși din casă pentru a combate depresia. Încarcă-ţi bateriile cu un film sau citind ziarul. Culcă-te mai devreme decât de obicei ca să fii mai odihnit în noua săptămână.

Realitatea.net