Nu stiu cati dintre noi realizeaza ca viata e scurta si ca trebuie sa o traim intr-un mod cat mai frumos, fara sa ne lasam afectati de lucruri marunte. Dar daca vrei ca viata ta sa fie frumoasa trebuie  sa incerci sa fi fericit. Drumul spre fericire insa e deseori anevoios si trebuie sa lupti pentru ea in fiecare clipa.


Cu toate astea multi dintre noi alegem sa ne acceptam viata asa cum e , cel mai rau e cand suntem constienti ca viata care o avem  nu e tocmai cea buna si cu toate astea nu vrem sa facem nimic in acest sens, ba din cauza ca nu avem timp ba pentru ca il luam pe nu in brate.

Sunt totusi oameni care ghidati, cred, de o pura lene, de neincredere sau pur si simplu s-au obisnuit cu rutina zilnica, prefera sa sa se tarasca de pe o zi pe alta si sa mediteze probabil la nemurire sau la probleme existentiale si filosofice.

Marea lor problema este ca refuza sa vada dincolo de aceste probleme existentiale si sa se vada peste cativa ani cand vor realiza cat de repede a trecut timpul si ca el nu se mai poate recastiga.  Ei sunt cei care actioneaza pentru prezent, nepasandu-le de viitor, negand ca fericirea ar exista si pentru ei.

Cele mai dese replici atunci cand e vorba de a face un efort sunt: „Nu am timp acum sa ma gandesc la asta...Am atatea pe cap. Prioritara este bunastarea materiala si nu cea a sufletului”, „E prea dificil, nu pot... nu mai am energia necesara”, „Nu vreau sa imi bat capul cu asa ceva” etc.

Intr-adevar viata este grea, poate ca unii chiar numai au puterea de a mai reactiona sau a face ceva, sau poate prea multe probleme te coplesesc incat te consideri slabit de puteri . Sau poate ca ai ajuns intr-un moment in care consideri ca numai merita, nu iti mai doresti nimic de la viata. Poate ca  simti ca sufletul este gol si ca decat sa mai suferi preferi sa rulezi pe sistem automat. Si totusi fiecare dintre noi, intr-un fel sau altul , trebuie sa aiba taria de a reactiona si de a face alegerile necesare pentru a fi fericiti.

Ce te faci insa cand vezi ca exista oameni carora  le bate fericirea la usa dar ei refuza sa-i dea drumul in casa. Cu alte cuvinte, ce faci cand vezi ca exista unii care spre deosebire de altii in lupta pentru a fi mai fericiti primesc si ajutor si totusi nu dau doi bani. Genul acesta de oameni sunt probabil  inversunati in ganduri numai de ei stiute pentru a vedea evidentul sau pur si simplu mintea lor e blocata intr-un anumit punct.Culmea e ca acesti oameni continua sa isi faca rau singuri dar mai mult decat atat le fac rau si celor care incearca sa ii ajute.

Din pacate in ziua de azi suntem asa de ocupati, suntem prinsi in cotidian, in rutina de zi cu zi incat uitam sa mai reflectam asupra a ceea ce vrem cu adevarat, ceea ce ne face pe noi fericiti. Luam totul asa cum e, traim de pe o zi pe alta, lasand timpul sa treaca, renuntand la noi insine sperand ca e bine ca macar suntem in viata.

Si totusi unii se trezesc peste cativa ani si realizeaza ca a trecut viata pe langa ei si ca nu sunt fericiti. Ei isi vor da seama de greslile facute, dar pentru unii o sa fie prea tarziu. Sau daca nu o sa fie prea tarziu o sa  fie si mai greu decat  este acum. Cu cat timpul trece si omul  se obisnuieste cu aceasta stare de gol sufletesc, cu atat e  mai dificil sa faci o schimbare.