Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Ganduri despre viata

Fiecare zi din viata noastra se desfasoara uneori fara rost, sau cel putin asa avem senzatia cateodata, poate din cauza rutinei. Te trezesti...

Fiecare zi din viata noastra se desfasoara uneori fara rost, sau cel putin asa avem senzatia cateodata, poate din cauza rutinei. Te trezesti, iti faci tabieturile, mananci, pleci la scoala, la liceu, univeristate, munca. De fapt ordinea de mai sus e in ordinea evolutiei. In functie de cat de mult iti doresti sa ajungi sa devii cineva, inaintezi pe toate treptele educatiei pana sa iesi in campul muncii, cum se zice.


Uneori drumul pe treptele astea poate fi obositor si multi se pierd pe drum. Poti alege sa lasi totul balta si sa consideri ca nu merita efortul si apoi sa te trezesti peste cativa ani uitandu-te in urma , intrebandu-te de ce altii au reusit si tu nu, sau regretand ca nu ai facut o alegere corecta atunci cand trebuia. Dar de asemenea poti sa te tii tare, sa renunti la unele lucruri ca sa iti fie bine intr-un final.

Dar vedeti voi, uneori lupta asta nu e corecta. Sunt unii care desi vor sa faca ceva nu au cum si altii care au cu ce sau li se ofera sansa si au multe posibilitati, dar considera ca nu merita efortul. Cam asta e cazul multora din ziua de azi care considera ca merita totul dar nu trebuie sa faca nimic pentru aceste lucruri. 


Uneori sau chiar de multe ori viata nu e  tocmai boema. In aparenta pare ca ai totul si de fapt nu ai nimic, nimic din ceea ce ai nevoie sau iti doresti. Emile Zola spune "fericirea nu poate fi cumparata cu bani si nici dragostea nu poate fi dobandita cu forta". In ziua de azi exista multe derapaje intre aparante si adevar. Mintea si sufletul, desi uneori sunt in razboi, lucreaza si in alianta. Si uite asa ajungem sa citim din ce in ce mai des de cazuri de tineri care se sinucid ca sunt singuri, desi parintii lucreaza in strainatate ca sa le asigure un trai mai bun. Aflam sau vedem  tineri pe strada care isi pregatesc un joint  ca sa fie high pentru ca asa au ei senzatia ca se rezolva lucrurile, dar de fapt nu fac altceva decat sa isi distruga viata. Vedem totodata din ce in mai multe persoane, nu conteaza varsta, care omoara sau se omoara din dragoste dar si altii care sunt reci in fata oricarui sentiment de caldura sufleteasca macar, pentru ca zic ei ca se protejeaza de eventuale suferinte.


Si totusi exista unii care ar vrea sa faca toate aceste lucruri, sa urce pe toate treptele si apoi sa dea mai departe tot ceea ce au invatat. Sunt unii care cresc si au o pasiune si de multe ori ajung sa o faca. Sunt unii care stiu sa simta dar pe care viata ii loveste atat de greu incat numai raman cu nici o sansa. Sunt acei oameni care pleaca dintre noi mai devreme decat ar trebui dar care apreciaza totusi tot ceea ce li s-a dat in viata.

Pe final un citat frumos:
Viata nu e sentimentala, nu e nici rea, nici buna. Viata e dreapta: recompenseaza pe cei merituosi, pedepseste pe cei lenesi, loveste pe cei care ii incalca legile. – Pavel Corut

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS