Legendarele studiouri Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) care de-a lungul istoriei au lansat filme devenite clasice, precum "The Wizard of Oz" sau seria "James Bond", au declarat faliment ca urmare a incapacităţii de a plăti o datorie de 4 miliarde de dolari către creditori.

Criza financiara pare ca afecteaza si case mai mari sau cel putin asa reiese din stirea care a socat lumea hollywoodului. Creditorii studiourilor MGM au încercat sa recupereze datoria de peste 4 miliarde de dolari de peste 1 an de la data scadenţei, iar în prezent se pregătesc să preia 95% din acţiunile companiei.

Cu toate astea , studiourile nu se inchid de tot ci vor functiona in continuare dar "pe avarie". Creditorii le vor permite fondatorilor sa conduca studiourile in continuare in speranta ca vor recupera o parte din datorie.

Analiştii pieţei filmelor sunt de părere că procedurile de faliment se vor derula rapid pentru a permite lansarea noului film din seria "James Bond" ale cărui drepturi sunt deţinute de MGM.

In Romania studiourile MGM sunt prezente si pe piata de televiziune cu postul de televiziune MGM Channel care se bucura de o istorie de peste 4.000 de titluri de film şi 205 premii Oscar pe care le poate pune la dispozitia publicului telespectator.



Please Upgrade Your Flash Player

Get Adobe Flash player