De mai bine de 2 ani de zile mai multe portaluri de stiri tot anunta lansarea portalului Yahoo varianta pentru Romania. Cu toate astea lansarea acestuia se lasa asteptata.

Yahoo! cauta in prezent un manager de continut in Romania, persoana care sa supervizeze versiunea romaneasca a portalului si sa selecteze continutul relevant, a spus pentru HotNews.ro, Mihai Fanache, director al Mediacafe, regia care detine exclusivitatea vanzarilor Yahoo! in Romania. Managerul ar trebui recrutat in lunile urmatoare, iar lansarea yahoo.ro ar trebui sa aiba loc la inceput de 2011.

Cu toate ca Romania nu duce lipsa de portaluri care ofera multe facilitati se pare insa ca pentru multi numele are greutate. Utilizatorii nu trebuie insa sa se astepte la un site foarte complex al celor de la Yahoo! pentru ca, Mihai Fanache, directorul Mediacafe, a spus ca e foarte posibil ca yahoo.ro sa fie o versiune simpla, "light", ce nu va contine multe baze de date (cum ar fi cataloage detaliate cu preturi la masini in Romania, de exemplu).

Criza a fost un factor care a inghetat planurile Yahoo! pentru Romania in 2009, insa anul acesta discutiile s-au reluat si de data asta lucrurile par sa se concretizeze. Ca o confirmare a planurilor de extindere Yahoo! anuntase la final de iunie ca aria de servicii oferite de centrul de suport IBM din Cairo se extinde pentru limba romana si alte sapte limbi europene. Centrul deserveste clienti din Africa, Orientul Mijlociu si Europa care folosesc produse Yahoo!.