Dragilor, nu ca ar fi ceva rau in asta dar se pare ca oricat de grele sunt vremurile prin care trecem romanul tot roaman, si mai sus de toate este om. Asa ca trecand peste toate neajunsurile sau limitarile financiare fiecare dintre noi am incercat sa ne inveselim totusi putin de sarbatori.


Sunteti de acord cu mine ca nu conteaza cat de scump a fost cadoul daca el a fost oferit; pentru multi dintre noi sunt pretioase acele momente ale celor dragi cand le oferi un cadou. Pana la urma in sulfet toti suntem niste copii si ne bucuram si de cele mai mici lucruri, ne incalzeste sentimentul ca totusi nu am fost uitati , nici chiar de "Mosu".


Si uite asa pe nepregatite am pornit inspre oras, pe numele lui Constanta, anul asta mai urat si neprietenos ca niciodata, pentru ca stimatul Mazare a zis ca nu e cazul sa il mai impodobeasca decat ici colo, cat sa ne arate el cat de rau e Basescu si cata economie face el din obligatie. Pacat ca toate localitatile din jur, pana si comuna in care stau, par mai frumoase si mai impodobite.


Trecand peste asta, orasul a fost azi un furnicar. Pe ultima suta de metrii toti am alergat sa alegem, dupa buget, cate ceva pentru cei apropiati. Si uite asa am nimerit in magazine cu cozi infernale dar si preturi putin mai mari decat anul trecut. Si fortat de imprejurari am umblat si am umblat pana am gasit ce era mai bun.


Spre bucuria mea am scapat de calvarul cumparaturilor din hypermarket, de asta s-au ocupat cu ceva zile inainte ai mei parinti. Pentru cei intarziati, azi a fost ziua zero; pacat ca au fost cam multi pentru care mi se parea ca si-au dat seama deodata ca maine e craciunul. Si uite asa cozile la intrarile in hypermarket au fost infernale.



Cozi au fost insa si la brazi. Pentru cei ce nu au cumparat bradul natural venit din muntii nostrii sau de peste hotare, azi a fost ultima zi in care au putut alege din oferte (ne) generoase ale comerciantilor. Din fericire am optat acum 3 ani pentru unul artificial de care sunt mandru :)


Putin mai relaxati si plin de ganduri bune au fost un grup de biclisti ce au colindat pe strazile Constantei imbracati in Mos Craciun, urandu-ne numai de bine.

Ziua mi-a fost putina umbrita de imaginea unui constantean lovit pe trecerea de pieton de un sofer la intersectia Bd. Tomis cu Str. Soveja. Din pacate omul zacea pe jos si tot ceea ce mi-a trecut prin cap a fost ca a trecut pe culoarea rosie a semaforului. E groaznic ca in noaptea de ajun sa se intample asa ceva si nu ma gandesc decat ca de sarbatori multi dintre noi nu ne dorim lucruri materiale ci sanatate, iubire si putere.

Asa ca stimate cititor al acestor randuri ai grija de tine, fii cuminte si asteapta-l pe Mosu, poate are ceva pregatit si pentru tine.