Postul Realitatea TV a fost amendat de CNA cu 15.000 de lei pentru un concurs lansat in ziua votarii motiunii de cenzura impotriva guvernului BOC, care a avut ca premiu un apartament şi bani cash, în total 100.000 de euro.

Pentru a intra în concurs, telespecatorii trebuiau să răspundă la întrebări precum: “Trebuie să plece Guvernul Boc? De ce?” sau “Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie să plece?”.
“E o găselniţă de-a lor pentru a-şi creşte audienţa”, a spus Narcisa Iorga, membru CNA, în timpul şedinţei.Consiliul a considerat că Realitatea TV nu a respectat principiul informării corecte prin faptul că regulamentul prezentat pe post a fost diferit de cel de pe site.

Astfel, începând cu ora 9.00, Adriana Mareş a spus în cadrul emisiunii de ştiri pe care o prezintă că desemnarea câştigătorului se va face prin tragere la sorţi, după votul moţiunii.

Pe site, în schimb, se spune că răspunsul câştigător va fi ales de echipa editorială a emisiunii Bursa pariurilor.
Ulterior, la Bursa pariurilor, Corina Drăgotescu a spus “În câteva minute o să anunţăm şi câştigătorul. Avem o echipă care analizează mesajele şi care ne va anunţa cine a câştigat premiul”.

În sancţionarea postului membrii Consiliului au luat în considerare şi faptul că Realitatea TV nu a respectat noile reglementări privind organizarea de concursuri.

paginademedia.ro