Traim intr-o era in care rimul alert de viata ne-a schimbat cel mai probabil perceptia despre viata si despre lucrurile care ne intereseaza. 

Pe 31 august 1997, adica acum 14 ani, o lume intreaga se intrista la auzul vestii ca printesa Marii Britanii sau mai bine zis Diana, Princess of Wales, murea intr-un accident de masina. Fosta sotie a printului Charles al Marii Britanii  a devenit foarte cunoscută pentru susţinerea pe care o acorda mai multor proiecte caritabile. Acest lucru reieşea în mod natural din rolul ei de Prinţesă de Wales — toţi se aşteptau ca ea să viziteze spitale şi să aline suferinţa celor bolnavi şi prin aceasta, îşi asuma patronajul mai multor  organizaţii caritabile — şi se interesa de anumite boli şi de chestiuni în legătură cu sănătatea. Diana era o susţinătoare a Campaniei Internaţionale pentru Interzicerea Minelor Terestre, campanie care a câştigat premiul Nobel pentru Pace în 1997.

În aprilie 1987, Prinţesa de Wales a fost una dintre primele celebrităţi marcante care a fost fotografiată atingând o persoană infectată cu HIV în sediul organizaţiei 'lanţul speranţei'. Contribuţia ei la schimbarea opiniei publice în privinţa bolnavilor de SIDA a fost rezumată în decembrie 2001 de Bill Clinton la 'Conferinţa despre SIDA, în amintirea Dianei, Prinţesă de Wales':
"În 1987, când atât de mulţi încă mai credeau că SIDA se poate transmite prin atingere, Prinţesa Diana a şezut pe patul unui bolnav de SIDA şi l-a ţinut de mână. Ea a arătat lumii întregi că bolnavii de SIDA nu merită izolare, ci compasiune şi bunătate. Lucrul acesta a ajutat la schimbarea opiniei întregii lumi şi le-a adus speranţe bolnavilor de SIDA."

Funeraliile Dianei au avut loc în Westminster Abbey pe 6 septembrie 1997. Cu o zi înainte, după o absenţă lungă de o săptămână din faţa publicului, Regina Elisabeta a II-a şi-a adus omagiile fostei sale nore într-o transmisiune televizată (transmisiunea a avut un public de peste 2.5 miliarde de oameni din intreaga lume). Moartea neaşteptată şi surprinzătoare a unei persoane regale foarte populare a adus declaraţii numeroase din partea unor persoane publice vârstnice din lumea întreagă şi multe omagii din partea membrilor publicului. Ca reacţie la vestea morţii prinţesei, oamenii au depus ofrande publice de flori, lumânări, cărţi poştale şi mesaje personale. Până în 10 septembrie, grămada de flori de lângă Grădina Kensington era înaltă de 1,52 metri în anumite locuri şi stratul de la bază începuse să se descompună.

La 14 ani de la moartea printesei, familia regala din Marea Britanie revine in atentia publicului cu un eveniment ce a inceput deja sa fie  mult prea mediatizat, nunta fiului cel mare al Dianei si a lui Charles, Printul William.

Revenind la primele cuvinte ale acestui articol stau si ma gandesc cum se face ca intr-o perioada in care stirile despre conflicte, razboaie, cataclisme naturale, saracie , nunta printului a devenit subiect de stire de o foarte mare importanta.

Am tinut sa prezint realizarile mamei sale din simplul motiv de a evidentia ca fiul cel mare nu s-a facut remarcat cu mare lucru. Sunt o persoana care adesea urmareste stirile, citeste articole, urmareste canale straine, dar perceptia ramasa despre William, este ca e baiatul mamei si tatei, si ca atentia mediatica din jurul lui a fost mai mult de cancan .

Cu toate astea stiri care te lasa mut de uimire mai apar pe la tv. Spre exemplu o tanara de 19 ani din Mexic a intrat in greva foamei in incercarea ei de a obtine o invitatie la nunta printului. In motivatia ei tanara sustinea ca a fost o fana a printesei Diana si ca i-a promis mamei ca va merge la urmatoarea nunta regala.

Si cu toate astea, in tot razboiul asta al captarii atentiei publicului, bombardat cu fel si fel de informatii si breaking news-uri,  iata ca s-a gasit si un post de televiziune pe placul tinerei din povestea de mai sus.

Începând din 24 martie TLC va difuza, timp de o săptămână, programe speciale, dedicate nunţii Prinţului William cu Kate Middleton.Programele prezintă îndeaproape membrii Familiei Regale, cu ajutorul unor imagini de arhivă dar şi interviuri cu rude, prieteni apropiaţi şi fani entuziaşti. Săptămâna va culmina cu transmisia în direct a ceremoniei nunţii regale vineri, 29 aprilie, de la ora 12.00.

Nu imi vine in  minte decat cuvintele: "Tara arde si baba se piaptana"